Разгневени либийци нападнаха руското посолство в Триполи
Разгневени либийци нападнаха руското посолство в Триполи / снимка: Gulliver/Getty Images

Разгневени либийци нападнаха руското посолство в Триполи, протестирайки срещу убийството на офицер от рускиня вчера, съобщи либийската осведомителна агенции, цитирана от ДПА.

Нападателите стреляли срещу сградата и опожарили автомобил на посолството, след което избягали, посочили източници от либийските сили за сигурност. Няма сведения за пострадали, отбелязва БТА.

Местни медии съобщиха, че рускинята заявила на следователите, че убила 58-годишния офицер от либийските ВВС заради подкрепата му за въоръженото въстание през 2011 г., което свали от власт президента Муамар Кадафи.

По-рано днес спътниковата телевизия "Ал Арабия" съобщи, че руското посолство е било нападнато от неизвестни въоръжени мъже, предаде ИТАР-ТАСС. В района на посолството се чували изстрели от автоматично оръжие и гранатомети, разказал кореспондент на телевизията.

В пресслужбата на руското външно министерство потвърдиха информацията за нападението и заявиха, че по предварителни данни, сред служителите в посолството няма пострадали.