Путин заяви, че Русия ще регистрира скоро втора ваксина срещу коронавируса
Путин заяви, че Русия ще регистрира скоро втора ваксина срещу коронавируса / getty images
Президентът на Русия Владимир Путин ще се ваксинира против коронавирус с руския препарат Sputnik V преди да посети Южна Корея. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитри Песков. „Путин има покана, която бе подновена, и той потвърди, че възнамерява задължително да се възползва от любезната покана – след като реши как и кога да се ваксинира“, обясни Песков.

Анализатор: Ваксината Sputnik V ще увеличи геополитическото влияние на Русия


Междувременно южнокорейските лекари са регистрирали 113 случая на коронавирусна инфекция за денонощие. Така общият брой на заразените в страната е достигнал 23 812, показват данните, публикувани от Агенцията за контрол и превенция на заболяванията.

Руски учители и доктори отказват ваксината на Путин, докато не мине пълното й тестване

Броят на смъртните случаи се е увеличил с още шест, като по този начин е достигнал 413. Смъртността в страната е 1,73%. През изминалия ден 120 пациенти са се излекували.

Поради предстоящите почивни дни и очакваната масова миграция от 28 септември до 11 октомври, Южна Корея затегна карантинните мерки в местата с концентрация на хора, включително транспорт, културни институции и заведения. Въпреки препоръката на властите към гражданите да се въздържат от пътувания през този период, милиони южнокорейци се отправиха към родните си места, за да посетят роднините си и да извършат традиционни ритуали край гробовете на своите предци.