На онлайн среща с руски студенти Владимир Путин заяви, че не е гледал разследването на Алексей Навални за двореца в Геленджик, тъй като няма време за това, но е прелистил видеоклиповете, изготвени от неговите помощници.

Президентът на Русия отговори на въпрос за достоверността на филма, публикуван в YouTube.

"Искам веднага да отговоря на въпроса ви. Нищо, което е посочено там като моя собственост, не принадлежи нито на мен, нито на близките ми роднини и никога не е принадлежало. Никога", каза Путин.

Той отбеляза, че във филма се споменават негови приятели, бивши колеги, „някои далечни роднини“ и познати, но има и хора, които президентът „просто никога не е виждал с очите си“.

Според държавния глава, „тази информация се преувеличава вече повече от десет години“, но сега всички са се съсредоточили и „са решили да промият мозъка на руските граждани с всички тези материали“.

"Е, те публикуваха моята снимка как плувам бътерфлай. В някакъв басейн, където никога не съм бил. И не знам какъв басейн е. Кога и къде? В Енисей през 2016 г.?  Е, в такъв случай това е монтаж. На езика на един от известните ни персонажи трябва да кажа: скучно, момичета", заключи Путин.