Полицията в Каталуния разглежда опита за нападение като терористичен акт
Психолози помагат на полицаите в Каталуния след нападението
98552
Психолози помагат на полицаите в Каталуния след нападението
  • Психолози помагат на полицаите в Каталуния след нападението
29-годишен алжирец с испански документи за самоличност нападна с нож полицаи в Каталуния и почина след като беше прострелян. Полицията разглежда нападението като терористичен акт. А атаката се случва три дни след годишнината от терористичния акт в Барселона, при който загинаха 14 души.
 

БГНЕС


Въоръжен с нож и, викайки „Аллах е велик”, тази сутрин мъжът е опитал да влезе в полицейския участък в град Корнеля, в провинция Барселона, и да атакува униформените. При опита му да нахлуе в полицейския участък служителят, който се намирал в приемната, открил огън. До пристигането на медиците нападателят е починал. По-късно стана ясно, че е бил прострелян от жена полицай.
 
Простреляха мъж, опитал да атакува полицейски участък в Каталуния
 

БГНЕС


Държавната телевизия Ер Те Ве Е съобщи, че нападателят е 29-годишен алжирец с испански документи за самоличност, живеещ в Корнеля. Според "Ел Паис" името му е  Абделуабаб Таиб. 
 
Полицията в Каталуния разглежда опита за нападение като терористичен акт. "Преди нападението вратата на участъка е била заключена. Мъжът многократно е звънял на звънеца, настоявайки да го пуснат  и говорил с полицаите по интеркома. След като те решили да отворят, той извадил голям нож и се нахвърлил върху тях", съобщи подробности старши комисар Рафаел Комес от полицията в Барселона.
 

БГНЕС


Опитът за нападение на полицейски участък в Каталуния терористична атака?

При нападението няма пострадали полицаи. Служителите на районното управление обаче получават психологическа помощ. Улицата на Районното управление в Корнеля е затворена за движение, а хората трябва да следват указанията на униформените.
 

БГНЕС


Междувременно полицията е претърсила жилището на нападателя. Съседите на мъжа са били евакуирани от съображения за сигурност.
 
Една година от терористичните нападения в Каталуния

Само преди три дни се навърши една година от кървавото терористично нападение в Барселона, при което загинаха 14 души. Те бяха прегазени от бус на централна туристическа улица в града.