/ Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще посети по-малкия си брат Робърт, който е в болница в Ню Йорк, съобщи Белият дом, цитиран от АФП.

Говорителят Джуд Дир заяви, че Тръмп, който отпътува в петък до своя голф клуб в Ню Джърси, ще отиде в Ню Йорк за да види болния си брат. Според публикации в американските медии, братът на президента е тежко болен, но подробности около заболяването му не се съобщават. Тръмп каза само, че "му е трудно".

По-малкият брат на Тръмп е приет в болница в Ню Йорк

Макар и далеч по-малко известен от по-големия си брат, Робърт Тръмп отдавна е неразделна част от империята на семейните имоти и е лоялен към президента. Робърт Тръмп безуспешно поиска от съда да получи разпореждане, предотвратяващо публикуването на книга от племенницата му Мери Тръмп, наречена „Твърде много и никога достатъчно: Как моето семейство създаде най-опасния човек в света“.

Книгата, която описва Доналд Тръмп като продукт на "токсично" семейство, е "позор", заяви Робърт Тръмп. Въпреки че беше приложена временна ограничителна заповед, съдия я отмени през юли, като позволи публикуването й.

На пресконференция президентът Тръмп нарече брат си „прекрасен“ и каза, че той и брат му „имат страхотни отношения“. Предстои Тръмп да изнесе реч пред съюза на полицаите в Ню Йорк по-късно в петък.
БГНЕС