/ iStock/Getty Images
Президентът на Перу Мартин Вискара назначи ново правителство. Девет от министрите в него са нови. Това стана три дни след разпускането на парламента и свикването на предсрочни парламентарни избори, предаде Франс прес.

В Перу гласуваха за отстраняването на президента, който по-рано разпусна парламента

В новото правителство има 19 министри, от които 8 са жени. За министър на външните работи е назначен Густаво Меса Куадра, дипломат от кариера и бивш постоянен представител на Перу в ООН. За министър на културата беше назначен Франческо Петроци, лирически певец, избран за депутат през 2016 г. от фухимористката опозиция, преди да се дистанцира от нея.

САЩ екстрадират бившия президент на Перу

В понеделник вечерта президентът Вискара разпусна парламента, контролиран от опозицията и свика предсрочни избори за 26 януари. Депутатите отвърнаха като гласуваха с мнозинство отстраняването на президента за една година и замяната му с вицепрезидентката Мерседес Араос.

Автобус падна в 100-метрова пропаст в Перу, има загинали (СНИМКА)

Тя обаче подаде оставка и се отказа от поста временно изпълняващ длъжността президент, която парламентът й повери. Президентът Вискара, който е много популярен заради "кръстоносния си поход" срещу корупцията, получи подкрепата на военните, губернаторите и на кметовете.
БТА