Операцията за издирване на моряците от двата кораба, които горят в Черно море, вече не е спасителна, а издирвателна, защото няма шанс да бъдат намерени оцелели. Това заяви тази сутрин пред журналисти пресслужбата на руската Федерална агенция за морски и речен транспорт, предаде ТАСС.
 
Към 6.00 ч. местно време пожарът още не е бил угасен. По последни данни спасени са 12 моряци, десет са намерени загинали. По-рано бе съобщено, че съдбата на десет души е неизвестна.
 
Руски военни помагат в гасенето на двата горящи кораба в Керченския пролив

Тази нощ времето в района се влоши. Очакват се валежи от дъжд и мокър сняг, с пориви на вятъра до 60 км/ч. Лошото време засега не позволява спасените моряци да бъдат закарани на брега.
 

БГНЕС


Федералната агенция за морски и речен транспорт (Росморречфлот) заяви, че пожарът избухнал на корабите "Маестро" и "Кандий", по време на прехвърляне на гориво от единия на другия, извън териториалните води на Русия. На борда на "Кандий" се намирали 17 души, девет от които - граждани на Турция и осем - на Индия. На борда на "Маестро" имало 15 души, граждани на Турция и Индия.
 
Пожар избухна на кораби край Крим, 10 души загинаха

По последни официални данни са загинали 11 души, а 12 са спасени.
БТА