ресторант вино
ресторант вино / iStock/Getty Images
Японски бар постави множество пластмасови манекени, облечени като мажоретки по празните маси, в опит да подобри самотната атмосфера на заведението и да напомни на клиентите, че трябва да спазват социална дистанция, предава Reuters.

Правителството започна постепенно да смекчава мерките за борба с пандемията, за радост на собствениците на барове и ресторанти, които по принцип зависят от бурния нощен живот на Токио, макар и повечето заведения все още да са празни.
 

"Нашият ресторант изглеждаше много празен и искахме да добавим малко атмосфера", казва Арата Фунабара, собственик на бара, чиито декорации по принцип са посветени на мажоретките.
 

Другите мерки за безопасност, които се спазват в бара са носенето на маска и ръкавици от страна на сервитьорката, също облечена като мажоретка, която често прави караоке изпълнения, по желание на клиентите. Препоръчително е посетителите на заведението също да сложат маска и ръкавици.
 

Според сервитьорката Чинацу Фуджи манекените правят работата й по-безопасна.

"Отне време докато свикнем, но се радвам, че са тук и ги приемам като "колеги", казва тя.

От началото на пандемията в Япония са регистрирани около 17 хил. случаи на COVID-19, а жертвите на вируса са повече от 900 души.
Агенция "Фокус"