/ iStock/Getty Images
Португалското външно министерство определи като "абсурдно" това, че Великобритания налага карантина на пристигащите от португалска територия, въпреки че има 28 пъти повече смъртни случаи от COVID-19, отколкото Португалия, предаде Ройтерс.

Туитът беше реакция на обявеното по-рано днес от британското правителство решение да позволи на пътниците от 59 страни и територии да не бъдат поставяни под карантина. Португалия, която е посещавана от много британски туристи, не е включена в така наречените "въздушни коридори" и португалците ще трябва да се самоизолират за 14 дни, ако влизат в Англия.

България иска обяснения от Великобритания защо българите трябва да преминават през карантина

Освобождаването от карантина засега ще се прилага само за пристигащите от споменатите страни и територии в Англия. Шотландия, Уелс и Северна Ирландия запазват карантината, уточнява Франс прес.
"Надявам се наистина, че четирите нации ще могат да напредват с един и същи ритъм, това би опростило нещата за другите хора, но те взимат решенията сами за себе си", призна днес британският министър на транспорта Грант Шапс.
БТА