При вида на френските полицаи мигрантите се махнаха без съпротива от нелегалния лагер
При вида на френските полицаи мигрантите се махнаха без съпротива от нелегалния лагер / IStock
Френските сили на реда евакуираха голям мигрантски лагер край националния стадион Стад дьо Франс близо до Париж, където от август постепенно се бяха настанили около 2400 души, предаде Франс прес. В присъствието на многочислени полицейски сили операцията по евакуиране и преместване на мигрантите в 26 приемни центрове и спортни зали в района на Париж започна рано тази сутрин.

Франция ще ликвидира още един мигрантски лагер

Журналистка на АФП констатира, че мигрантите спокойно се качват в автобуси. Полицията заяви, че целта на операцията е законно пребиваващите да бъдат настанени в подходящи места, а незаконно пребиваващите нямат място в страната.

Лагерът "Джунглата" в Кале вече е напълно разрушен

Преди разпределянето им мигрантите ще бъдат тествани за COVID-19 и в случай на положителна проба ще бъдат незабавно изолирани.

В евакуирания лагер са живеели предимно сами мъже, главно от Афганистан, както и от Судан, Етиопия и Сомалия. Много от тях, главно кандидати за убежище, преди това са били в други подобни лагери в околностите на Париж, които се евакуират, но впоследствие отново се събират малко по-далеч в северните предградия на френската столица.

Източник: БТА