/ iStock
Берлинската полиция и разследващи органи изучават подозрителен предмет, открит и унищожен в сграда в квартал "Щеглиц", където живее персоналът на руска информационна агенция, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Предметът е открит вчера и разследващите се опитват да установят, доколко опасен е бил той и какви са били мотивите на извършителите, съобщи говорител на берлинската полиция.

Полицията и прокуратурата на Берлин съобщиха в съвместно комюнике, че подозрителният предмет е "бил унищожен на място" от сапьори.

Руското посолство в Берлин съобщи за предотвратяването на "вероятен опит за извършване на терористичен акт" срещу руските журналисти, живеещи в сградата, собственост на посолството. В посочената сграда, освен други журналисти, живеят и служители на агенция РИА Новости, съобщи ТАСС.

"През втората половина на деня прозорецът на един от апартаментите е бил счупен от хвърлена от страната на улицата бутилка. След последвалия оглед в ниша на сградата е бил открит подозрителен предмет, състоящ се от голяма туба, напълнена с течност, и с прикрепени към нея със скоч пластмасова бутилка и газова бутилка с жици", съобщи руското посолство.
БТА