/ iStock/Getty Images
Американското списание "People" избра кънтри певицата Доли Партън, актрисата Сандра Оу, олимпийската шампионка по спортна гимнастика Симон Байлс и учителите в САЩ за "Хора на годината", предаде Асошиейтед прес.

"Тази година беше трансформираща, като тласна всички нас да създадем нещо ново и да се надяваме по-добро за живота ни," обявиха от изданието. Избраните за "Хора на годината" са предприели значими действия в своите области, "за да помогнат да направим света малко по-добър."Кънтри звездата Доли Партън е раздала милиони книги и е подкрепила изследванията, свързани с новия коронавирус. Актрисата Сандра Оу е посочена заради борбата с антиазитаската омраза и работата си върху "истории, водещи до трансформации".

Според сп. "People" гимнастичката Симон Байлс е насочила вниманието върху психичното здраве, като е променила представата за това "какво означава да побеждаваш в спорта". Повечето от три милиона американски учители са положили огромни усилия, "за да осигурят на децата на нашата нация" светло бъдеще.Новият печатен брой на списание "People" излиза в петък.

Миналата година изданието избра за "Хора на годината" Джордж Клуни, Антъни Фаучи, Селена Гомес и Реджина Кинг.

БТА