Откриха мумифициран труп на жена, починала преди 10 години
Откриха мумифициран труп на жена, починала преди 10 години / снимка: БГНЕС, архив

Мумифицирано тяло на жена бе открито в жилище в Буенос Айрес от съседка, която не я е виждала от над 10 години, съобщи полицията.

Тленните останки с кожна тъкан, която е консервирана от сухия въздух, бяха пренесени в лаборатория за изследване кога и при какви обстоятелства е настъпила смъртта. Жената се казва Мария Фонтана, родена 1953 година. Смята се, че тя е починала на 51-годишна възраст вследствие усложнения на аневризма, от която е била оперирана, съобщиха от следствието. Данните показват още, че жената е била инвалид и в процес на лечение.

"Всички бяхме потресени, защото никой не бе съобщил за смъртта й, нито пък за необичайната миризма от един труп. Никой нищо не знаеше, пълна загадка", сподели пред местна телевизия портиерът на сградата.

Мумификацията е процес, който обикновено става при сух и топъл климат, уточнява БГНЕС.

Тленните останки са били открити от съседката Марчела Калвете, която влязла в апартамента, смятайки че той е необитаем, и с намерението да претендира за право на собственост.

През януари в аржентинската столица имаше още един случай с открито мумифицирано тяло. Откритият мъртъв собственик на жилище се оказа мъж, който живял цяло десетилетие с трупа на майка си, сложена върху стол в кухнята.

Възрастната жена била увита в чаршаф. 58-годишният й син починал месец, преди да бъде открит от полицията след оплакване на съседи от лоша миризма.