/ iStock/Getty Images
Полицията в Северна Македония откри 78 мигранти от Близкия Изток и Северна Африка в камион в регион, близък до границата с Гърция, съобщи Министерството на вътрешните работи на републиката.

Министърът на вътрешните работи Чулев заяви в петък, че полицията и разузнавателните агенции в Северна Македония са готови да спрат евентуален приток на нелегални мигранти от Сирия през Турция. Омер Челик, говорител на управляващата турска Партия на справедливостта и развитието, каза по-рано, че Турция остава ангажирана с миграционната си политика, но вече не е в състояние да ограничи потока на бежанците от Сирия след изострянето на обстановката в Идлиб.

Жителите на гръцкия остров Лесбос подпалиха неизползван мигрантски център на ООН (ВИДЕО)

"На 1 март край село Чешми близо до магистралата Щип-Кочани, полицията е спряла камион IVECO, регистриран в Скопие, управляван от двама жители на Велес, които преди това не са спирали при сигнал от полицията", съобщиха от републиканското министерство на вътрешните работи. ,

Откриха 43 мигранти в камион в Северна Македония

"В камиона са намерени 78 мигранти - 41 от Пакистан, 26 от Афганистан, петима от Сирия, четирима от Египет и двама от Турция. Шофьорът и партньорът му са задържани, разследването продължава", гласи официалното съобщение.

Миналия четвъртък полицията в Северна Македония откри 40 незаконни мигранти в микробус в граничния регион на страната с Гърция на магистралата Щип-Радовиш.
БГНЕС