/ БГНЕС/ЕРА
Щабът на кандидата на републиканците за изборите и действащ президент на САЩ Доналд Тръмп призова независимата президентска дебатна Комисия да промени набора от теми за предстоящата дискусия на 22 октомври с кандидата на Демократическата партия за най-висшата държавна служба Джо Байдън.

Мъж увисна от „Тръмп Тауър” в Чикаго, иска разговор с президента

Според представители на предизборната кампания на Тръмп, акцентът трябва да се направи в полза на външнополитическите въпроси, съобщава ТАСС.

„Обръщаме се към вас със сериозна загриженост относно обявените теми, които винаги са били обозначавани като „Обсъждане на външната политика “ и са били одобрявани от щаба на двамата кандидати преди много месеци. Темите, обявени от модератора (борба с пандемията на коронавируса, американските семейства, изменението на климата, националната сигурност) са сериозни и достойни за обсъждане, но само няколко от тях са свързани с външната политика, се казва в писмо от ръководителя на кабинета на Тръмп, Уилям Степин до Комисията. Почти всички тези теми бяха обсъдени по време на първите дебати".

Тръмп ще строи строи ново голф игрище в Шотландия

"Предвид дългогодишната традиция и обещаното от Комисията, очаквахме, че външната политика ще стане ключова в дебата на 22 октомври. Призоваваме да преразгледате темите и да върнете тези, които бяха вече потвърдени", добави той.

Според Степин, Байдън отчаяно се опитва да избягва да говори за външната си политика, която води като вицепрезидент в администрацията на Барак Обама.

"За целостта на кампанията и в интерес на американците призоваваме за преглед и повторно одобрение на набора от теми за дебата на 22 октомври в полза на външната политика. Очакваме незабавен отговор на нашите притеснения", се казва в писмото.

Тръмп: Ако Байдън спечели, в САЩ ще настъпи втора Голяма депресия

Първият кръг от дебати за настоящата президентска кампания се проведе на 29 септември в Кливланд, Охайо. Вторият кръг беше отменен поради заразяването на Тръмп с коронавируса.

Последният дебат по телевизията преди президентските избори е насрочен за 22 октомври в Нешвил, Тенеси. На Тръмп и кандидата на Демократическата партия Джоузеф Байдън ще бъдат предложени следните теми за дискусия - борбата срещу пандемията на коронавируса, положението на американските семейства, расовите проблеми в САЩ, проблемите с изменението на климата, проблемите на националната сигурност и особеностите на ръководството на страната. Този списък може да бъде допълван в зависимост от последните новини на вътрешната и външната политика.
БГНЕС