ОССЕ: Водят се интензивните боеве край летището на Донецк и село Широкине
ОССЕ: Водят се интензивните боеве край летището на Донецк и село Широкине / снимка: БГНЕС, архив

Наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ съобщиха, че обстановката около летището на Донецк и село Широкине /руски Широкино/ в Украйна отново се е изострила през последните няколко денонощия, предаде ТАСС, като се позова на ежедневния доклад на мониторинговата мисия на ОССЕ за 20 април.

Според организацията се наблюдава и разполагане на военна техника в зоната за сигурност и от двете страни на фронтовата линия.

По данни на ТАСС в доклада си за 20 април сътрудниците на мисията на ОССЕ в района на Широкине констатират периодична стрелба през деня, която привечер се е усилила и е прераснала в пълномащабно сражение в западната част на селото с участието на танкове, минохвъргачки, леко и стрелково оръжие.

Според съобщенията им край летището на Донецк ситуацията също се е изострила в понеделник привечер, като е имало престрелка, която продължила цяла вечер и в която били използвани танкове и минохвъргачки.

Средства за масово осведомяване информират на свой ред, че в контролирани от правителството населени пунктове активно се издигат фортификационни съоръжения. Те посочват в частност селата Новоохтирка /руски Новоахтирка/, Капитонове /руски Капитаново/, Северодонецк и Путилине /руски Путилино/, допълва ТАСС.

Източник: БТА