Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж ще води телевизионно шоу
Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж ще води телевизионно шоу / снимка: БГНЕС, архив

Основателят на организацията Уикилийкс Джулиан Асандж обяви, че ще води свое телевизионно предаване, посветено на бъдещето на света, предадоха осведомителните агенции.

В поместено съобщение на уебсайта на организацията се пояснява, че шоуто цели "да събере заедно гласове от целия политически спектър - бунтари, фантазьори и ключови политически играчи, всеки от които да предложи прозорец към утрешния ден на света".

Четиридесетгодишният австралиец обещава да даде на зрителите си още от онова, което предоставя вече години наред: сблъсък на мения, посочва АП.

ИТАР-ТАСС допълва, че телевизионната инициатива на Асандж ще стартира в средата на март с десет седмични предавания с продължителност половин час, предава БТА. Транслирането ще бъде чрез кабелни, спътникови и наземни мрежи, като ще обхваща над 600 млн. души по целия свят.

Следващата седмица Върховният съд на Великобритания ще разгледа последната жалба на Джулиан Асандж по делото за неговото екстрадиране в Швеция, където го обвиняват в сексуално посегателство. Асандж стана световноизвестен, след като през 2010 г. на уебсайта на "Уикилийкс" започна публикуването на секретни документи на американското правителство, вкл. и грами от посолствата на САЩ, припомнят агенциите.