"Не съм расист", заяви лаконично президентът на САЩ Доналд Тръмп, попитан за предполагаеми обидни коментари по адрес на имигранти, предадоха АП и Ройтерс. По-рано сенатори казаха, че на среща с тях при закрити врата в Белия дом тази седмица Тръмп попитал защо са им на Съединените щати хора от "мизерни дупки" като африканските страни и Хаити.
 
"Не. Не съм расист. Аз съм най-малко расист от всички хора, които някога сте интервюирали", отговори вчера Тръмп на репортер във Флорида.

„Големият ядрен бутон“ на Тръмп стана повод за подигравки (СНИМКИ)

Президентът на САЩ отбеляза, че според сенатори той не е произнесъл скандалните думи, които му бяха приписани от техни колеги.
 
По-рано вчера членът на горната камара на Конгреса Дейвид Пардю, републиканец от Джорджия, увери, че Тръмп не е използвал вулгарен израз по адрес на имигрантите от Африка и Хаити. Друг сенатор републиканец, Том Котън от Арканзас, също каза, че не е чул президентът да произнася фразата "мизерни дупки".
 
Какво ще се случи, ако Опра и Тръмп се конкурират на президенстки избори?

В четвъртък двама техни колеги, демократът Дик Дърбин и републиканецът Линдзи Греъм, заявиха, че Тръмп е използвал обидния израз на среща в Овалния кабинет на Белия дом, посветена на намирането на решение на въпроса с 800-те хиляди имигранти, дошли нелегално в САЩ като деца.
 
Президентът на САЩ каза, че е "готов, желаещ и способен" да постигне споразумение за защита на тези хора.
 
Идва ли краят на президентството на Тръмп?

Миналата седмица Тръмп нарече съдебната система в Съединените щати "несправедлива", след като федерален съдия осуети намерението му да прекрати програма, отлагаща депортирането на имигранти, вкарани нелегално в страната като деца от своите родители.
БТА