/ iStock/Getty Images
Новородени тризнаци в Мексико дадоха положителен резултат за новия коронавирус на тест при раждането си, съобщиха ДПА и Асошиейтед прес.

Децата - две момчета и едно момиче, били родени със секцио в североизточния щат Сан Луис Потоси миналата сряда и се смята, че са се заразили в утробата на майка си.

"В деня, в който се родиха, бяха подложени на тест, защото се родиха преждевременно и дадоха положителен резултат", съобщи на пресконференция регионалният здравен министър Моника Ранхел.

Само едно от бебета имало симптоми за COVID-19. Другите две деца не проявяват никакви симптоми, както и родителите им. Те очакват резултатите от своите тестове за коронавируса.



Ранхел е категорична, че е невъзможно децата да са били заразени след раждането си, тъй като били подложени на тест броени часове след раждането.
Тя уточни, че предстои да се изследва дали коронавирусът е бил предаден през плацентата.

Коронавирусът може да се предава на неродени бебета от майките според китайски учени

Новият коронавирус се разпространява бързо в Мексико. В понеделник здравните власти съобщиха за нови 4577 случая и 759 починали повече в сравнение с предишния ден. Общо в страната са регистрирани 185 122 заразени и 22 584 починали.
БТА