Великобритания
Великобритания / ThinkStock/Getty Images
Чувството за лична несигурност у британците е нараснало радикално и то присъства като сянка на изборите в Обединеното кралство. Това  заяви пред „Дарик” преподавателят по европейска политика в университета Кийл във Великорбитания Кирил Дрезов. Според него последните терористични нападения на Острова  са оказали съществено влияние върху настроенията на електората.

Партията на Мей печели вота на Острова

Не само това обаче е причината за неуспеха на британския премиер Тереза Мей. Политиката й е наситена с неочаквани обрати, а позициите й  по ключови въпроси остават неясни. Настроенията спрямо миграцията също се втвърдяват, посочи още Кирил Дрезов. Той прогнозира нови  избори и възраждане на партията на Найджъл Фараж, независимо, че тя не влиза в новия британски парламент.

Тереза Мей обяви, че ще състави правителство
 
Според Кирил Дрезов след последните терористични нападения хората във Великобритания определено се безпокоят за сигурността си. Това се е отразило върху нагласите на британските гласоподаватели.

Петима министри запазват постовете си в новото правителство на Тереза Мей
 
Според Кирил Дрозев след катастрофалния резултат за Шотландската национална партия, въпросът за втори референдум за независимост на Шотландия излиза от дневния ред