/ БГНЕС
Правителството съобщи, че няма да допуска в страната чужденци без разрешение за пребиваване
Във връзка с разпространението на новия коронавирус правителството на Норвегия реши да поставя под двуседмична карантина всички, които се връщат в страната след пребиваване в която и да е друга държава. Това се казва в съобщение, поместено снощи на сайта на кабинета, предаде ТАСС. По-рано карантината не бе задължителна за норвежки граждани, влизащи в страната от съседна Швеция и Финландия.

Освен това се забранява на норвежците да живеят във вилите си, ако не са разположени в същия регион, където са регистрирани по местожителство. За груби нарушения на карантината се предвиждат санкции - до половин година лишаване от свобода или глоби. Новите мерки ще бъдат в сила до 1 април, но срокът може да бъде продължен.

80% от населението на Острова ще се зарази с COVID-19

Към вчерашна дата броят на заразените с новия вирус в Норвегия бе 1077; починалите са трима. Затворени са всички детски градини и учебни заведения.

Правителството съобщи, че няма да допуска в страната чужденци без разрешение за пребиваване. Освен това Норвегия въвежда временен граничен контрол в рамките на шенгенското пространство.
БТА