/ iStock/Getty Images

Норвежките власти премахват изискването за карантина за неваксинираните пътници, пристигащи в Норвегия. Мярката влиза в сила в 00:00 ч. на 26 януари 2022 г.

Pfizer/BioNTech разработиха ваксина специално за Омикрон

По информация на посолството ни в Осло, гражданите, които към момента са поставени под карантина при влизане в страната, се освобождават от нея от полунощ на 26 януари 2022 г., съобщиха от МВнР.

Остава изискването за предварителна онлайн регистрация на всички, пътуващи до Норвегия, независимо от ваксинационния им статус. За неваксинираните пътници се запазва изискването да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на до 24 часа преди влизане на територията на Норвегия (или качване на самолета) и тестване на граничния пункт.

Считано от 26 януари 2022 г., карантината за членове на домакинство на доказано заразен с вируса може да бъде заменена с ежедневно тестване за COVID-19.

Кунчев обяви при какви условия ще се затягат COVID мерките на национално ниво

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093.

Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg