/ БГНЕС
Заместник министър-председателят Марияна Николова се срещна с генералния директор на израелското Национално бюро по киберсигурност Игал Уна в град Беер Шева, Израел. Двамата обсъдиха възможностите за партньорство на политическо и техническо ниво, съобщиха от пресцентъра на МС.

„Превенцията срещу киберпрестъпленията и прилагането на добри политики е от особено важно значение за сигурността на България“. Това заяви по време на срещата вицепремиерът Николова и подчерта, че спазването на киберетиката е част от усилията, които българското правителство полага.

Вицепремиерът Николова се срещна с изпълнителния директор на Европалати

“Киберетиката трябва да бъде разбрана не само от младото дигитално поколение, но и от всички останали“, изтъкна вицепремиерът Николова, която е председател на Съвета по киберсигурност към Министерския съвет.

Тя представи и напредъка на българското законодателство в сферата на киберсигурността.
 

Марияна Николова Израел среща
Пресцентър, Министерски съвет


Генералният директор Игал Уна презентира основните предизвикателства пред екосистемата за киберсигурност на държавата Израел. Той сподели опит при координиране  между институциите, партниране с бизнеса и прилагане на иновативни решения с цел постигне на максимално бърза реакция срещу кибератаки.

По време на разговорите беше подчертана ролята на международното сътрудничество за противодействие и превенция в сферата на киберсигурността, която е глобална по своя характер.

Марияна Николова: Искаме да утвърдим България като атрактивна инвестиционна дестинация

В срещата взеха участие заместник-председателят на Държавната агенция „Електронно управление“ Красимир Симонски и националният координатор по киберсигурност и началник отдел „Киберпрестъпления“ в ГДБОП Явор Колев.
Пресцентър, Министерски съвет