Натали Портман
Натали Портман / Gulliver/Getty Images
Актрисата и носителка на Оскар Натали Портман може да разкаже "100 истории" за непристойно поведение и тормоз в Холивуд, които лично е преживяла, съобщи Контактмюзик.

36-годишната Портман разкрива, че многократно се е сблъсквала със сексуален тормоз във филмовата индустрия.

Женската сила се изправи срещу сексуалните посегателства в Ню Йорк

"Когато историите за сексуални посегателства се разчуха, си помислих: "Имам късмет, че не съм преминала през това". Когато обаче се замислих, осъзнах, че макар над мен да не е упражнявано физическо насилие, съм била дискриминарана и тормозена по всевъзможни начини в работата си", споделя Натали Портман в интервю в рамките на фестивала Вълчър в Лос Анджелис.

Натали Портман
Натали Портман Gulliver/Getty Images

"Мислех, че нямам подобна история за разказване, след което ми хрумна: "Ооо, чакай, имам 100 такива. Мисля, че много могат да разказват за неща, които просто приемат за даденост, за част от процеса", допълва актрисата.

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна

Портман дори посочва конкретна история, когато е била поканена в самолет с продуцент. Когато се е качила на борда, актрисата е установила, че той е приготвил легло.

"Нищо не се случи, не ми посегна. Казах, че ситуацията ме кара да се чувствам неудобно и мнението ми беше уважено. Това обаче не е ОК. Беше неприемливо и манипулативно. Бях уплашена", разказва Натали Портман.

Натали Портман
Натали Портман Gulliver/Getty Images

Актрисата, чиято звезда изгрява още като дете, споделя, че през определен период от време е избягвала да приема роли, свързани с участие в секс сцени, защото не е искала да бъде взета за някоя Лолита.

Селма Блеър с ужасяващ разказ за сценариста Джеймс Тобак

"Сега следното трябва да бъде част от диалога - Когато в качеството си на жени се защитаваме срещу начина, по който ни възприемат, трябва ли да заявяваме "Не искам" или да се затваряме в себе си и да се "свиваме" в опит да се защитим сами", допълва Натали Портман.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА