Нападателят в университета във Вирджиния е намерен мъртъв
Нападателят в университета във Вирджиния е намерен мъртъв / снимки: Reuters

Мъжът, който в четвъртък откри стрелба на паркинга на Техническия университет на Вирджиния и уби полицай, е бил намерен по-късно мъртъв недалеч от мястото на нападението, предаде Асошиейтед прес.

Нападателят убил полицейски офицер Дерек У. Крауз, военен ветеран и баща на пет деца, докато той проверявал шофьор на университетския паркинг. След това убиецът избягал, преди да се самоубие наблизо. Мъртвият заподозрян не бил замесен в пътната проверка. Щатската полиция съобщи за медиите, че според балистичната експертиза Крауз и заподозреният са убити с един и същ пистолет, пише БТА. Засега не се знае какъв е мотивът за убийството на полицая и дали е имало връзка между него и стрелеца, чиято самоличност още не е установена.

В четвъртък университетът, където преди пет години студент откри безразборна стрелба, уби 32 души и рани 25, остана заключен в продължение на часове, а студентите и преподавателите бяха предупредени с имейли да не излизат Изпитната сесия, която трябваше да започне днес, е отложена.

Нападателят в университета във Вирджиния е намерен мъртъв
netinfo