Френският външен министър Жерар Колон каза, че властите не изключват възможността нападението в Марсилия да е терористичен акт, но засега не могат да потвърдят това, съобщиха осведомителните агенции.
 
Мъж уби двама при нападение с нож на гара в Марсилия (СНИМКИ)

Колон, който пристигна в Марсилия, където днес мъж намушка смъртоносно с нож две жени на гарата, съобщи, че полицията разполага с видеозапис на случилото се. На него се вижда как мъжът напада едната жена, бяга от мястото, а след това се връща и напада другата си жертва. Според очевидци мъжът бил чут да вика "Аллах е велик!".
 
БГНЕС


По думите на министъра, след като намушкал жените, нападателят тичал към войниците, които бягали към местопрестъплението. Те го застреляли извън гарата.
 
Колон отказа да съобщи подробности за нападателя и да разкрие самоличността на жертвите. По-рано Ройтерс съобщи, позовавайки се на френски полицейски източник, че мъжът, заподозрян за нападенията, е бил известен на властите като извършител на закононарушения.

Жертвите на нападателя в Марсилия са жени (СНИМКИ/ВИДЕО)

БГНЕС


Кметът на Марсилия Жан-Клод Годен каза пред журналисти, че нападателят е имал "няколко самоличности" и заяви, че според него това е терористична атака.

Френският президент Еманюел Макрон изрази чрез Twitter дълбокото си възмущение от нападението и похвали "хладнокръвната и ефикасната реакция" на войниците от операция "Сентинел" и на полицията.
БТА