Нанси Пелоси
Нанси Пелоси / Gulliver/Getty Images
Лидерката на демократите в американския Конгрес Нанси Пелоси заяви, че предпочита да види Доналд Тръмп в затвора след загубата му на президентските избори догодина, а не той да става обект на процедура по импийчмънт, предаде Франс прес.

Тръмп с нови нападки към Нанси Пелоси, била се побъркала

"Не искам да го видя отстранен от президентския пост, искам да го видя в затвора", е казала Пелоси на среща вчера при закрити врата с няколко високопоставени конгресмени демократи, съобщи днес в интернет сайта си медийната група "Политико".

Пелоси изтъкнала, че разбира позицията на свои съпартийци за импийчмънт на президента Тръмп, но според нея моментът не бил подходящ за подобен ход, който социологическите проучвания сочат за доста непопулярен и който за момента е обречен на провал в Конгреса заради недостатъчна подкрепа от страна на републиканците.

Тръмп може да подлежи на импийчмънт, заяви Нанси Пелоси

Демократите обсъждат каква линия да възприемат след публикацията на 18 април на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър за руската намеса в американските президентски избори през 2016 г., отбелязва Франс прес.

След дълго разследване Мълър заяви, че не е имало сговор между предизборния екип на Тръмп и Москва, но специалният прокурор не оневини президента по обвиненията във възпрепятстване на правосъдието. Мълър обаче не предложи на Тръмп да бъдат повдигани обвинения, тъй като той се ползва с президентски имунитет.
БТА