/ iStock/Getty Images
Властите в Тайван обявиха днес два нови случая на заразяване с коронавирус, след като вчера нямаше нито един, но въпреки това предупредиха, че пандемията все още представлява риск за здравето на населението на острова, предаде ДПА, цитирани от БТА.

Министърът на здравеопазването и благосъстоянието Чън Шъчун каза, че в Тайван е свършена добра работа за възпиране на вируса, тъй като не нараства броят на вътрешнопредаваните случаи. Той обаче добави, че хората трябва да останат нащрек и че ограниченията за борба с вируса няма да бъдат отменени в близко бъдеще.

Двата нови случая са тайванци, пристигнали от САЩ, обяви Централният епидемиологичен център. По негови данни до днес на острова са регистрирани 395 пациенти с Ковид-19, от които 340 са дошли от чужбина. От заразата са починали шест души, а възстановилите се от болестта са 137.

Тайванското министерство на външните работи заяви, че отказът на Световната здравна организация (СЗО) да приеме за член Тайван не само застрашава живота на 23-милионното му население, но и лишава другите страни от възможността да се възползват от опита на Тайван в овладяването на кризата.
Под натиска на Китай СЗО и ООН не признават Тайван за суверенна държава, припомня ДПА.