/ iStock/Getty Images
Най-малко 10 души бяха убити в стрелба в училище в градчето Сузано в покрайнините на бразилския град Сао Пауло, предадоха световните агенции.
 
 
Двама маскирани тийнейджъри влезли в сградата и открили огън безразборно. Те убили 8 души, сред които шест ученици и двама служители от персонала на училището, и ранили 17 други. Според правоохранителните органи в здравни заведения остават 15 ранени при трагедията. Двамата нападатели се самоубили.
 

Около 1000 деца е имало в сградата в момента на нападението. Там е открит и предмет, напомнящ на самоделно взривно устройство. Освен куфар с жици служителите на правоохранителните органи намерили и бутилки, вероятно коктейли "Молотов", съобщи бразилската телевизия "Глобо", цитирана от ТАСС.
 

На мястото на трагедията е открит револвер 38-ми калибър, с който е стреляно, както и лък, стрели и нож, също използвани от нападателите.

Преди атаката в учебното заведение, те нападнали местен предприемач и са стреляли по него три пъти. Бизнесменът е в болница в тежко състояние.

Стрелбите в училищата са рядкост в Бразилия, въпреки че там престъпността е голяма. Последната стрелба в училище беше през 2011 г., когато 12 деца бяха убити от бивш съученик в училище в Рио де Жайнеро. Засега не е ясно дали двамата нападатели днес са били бивши ученици в училището.
БТА