/ iStock/Getty Images
Повече от 60 милиона коронавирусни инфекции са регистрирани в Европа от началото на пандемията. Това представлява около 30% от всички известни случаи в света, показват данни на Световната здравна организация.

Европейското регионално бюро на СЗО призова за по-мащабни усилия за постигане на по-бърз и по-справедлив напредък във ваксинирането срещу COVID-19, като отбелязва големите разлики между някои страни.

Великобритания бърза с третата доза, планират поставянето й още от следващия месец

Въпреки че процентът на ваксинации в Европа е сред най-високите в света, регионалният директор на СЗО за спешни случаи Дорит Ницан отбелязва, че много хора, които са в приоритетни групи - като възрастни хора и здравни работници - все още не са получили ваксини.

В региона има повече от 1,2 милиона смъртни случая, свързани с COVID-19. В световен мащаб броят на смъртните случаи е 4,2 милиона до момента, според статистиката на СЗО.

СЗО брои общо повече от 50 държави като част от европейския регион, включително Русия, Украйна, Турция и други.

Създадоха спрей за нос, който защитава от основните варианти на COVID-19

Здравният орган на ЕС Европейският център за превенция и контрол на заболяванията досега е регистрирал около 34,4 милиона инфекции и повече от 740 000 смъртни случая за 27-те държави членки на ЕС и техните страни партньори - Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, които са свързани в Европейското икономическо пространство.
БТА