Около 400 души се събраха на границата между Сърбия и Унгария, настоявайки да преминат на запад, предаде агенция „Танюг”.
Голямата група мигранти пристигна на сръбско-унгарската граница вчера следобед и е построила палатков лагер близо до близо до контролния пункт на територията на Сърбия.

„Около 400 мигранти се събраха в четвъртък вечерта на граничния пункт в Челебия, между тях има около 50 деца. Те застанаха пред границата с викове „Отворете портата„ и с транспаранти „Искам в Германия“, съобщава агенцията,.

Унгария затваря временно границата със Сърбия заради мигранти

На място дойде министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин, който отговаря за въпросите с мигрантите. Той заяви, че събралите се са подведени от безскрупулни хора, които ги убедили, че границата е отворена. Според него мигрантите ще получат медицинска и хуманитарна, но сръбските власти няма да позволят "някой да скара Сърбия и Унгария".

Стрелба спря нелегални мигранти да влязат в Унгария

В края на януари около 60 мигранти преминаха границата през нощта близо до контролно-пропускателния пункт Korgios 2, съседен на Челебия, унгарската гранична полиция произведе няколко предупредителни изстрела във въздуха и спря мигрантите. След това унгарските власти задържаха четирима мигранти.
БГНЕС