Взривът в Бейрут
Взривът в Бейрут / БГНЕС
Сградата на мисията ни там е с минимални щети - изпочупени прозорци заради взривната вълна
Мощен взрив разтърси района на морското пристанище в Бейрут близо до ливанската военноморска база. Експлозията е разтърсила жилищните райони на ливанската столица. Някои жилища и офиси са повредени, съобщава ТАСС.
 

Взривът в Бейрут
БГНЕС


По предварителни данни десетки хора са ранени и има и много жертви. Ливанският премиер обяви за утре ден на траур в страната

Мощен взрив в Афганистан

Причините за експлозията все още не са установени.

Телевизионният канал Al Hadath не изключва, че на територията на морското пристанище е нанесен ракетен удар. Al Mayadeen TV съобщи, че експлозията е станала в склад за пиротехника.
 


Няма данни за пострадали български граждани при взрива днес в ливанската столица Бейрут, съобщиха междувременно от Министерството на външните работи (МВнР).
 
Взривът е станал в район, недалеч от посолството ни в Бейрут. По информация на дипломатическата ни мисия няма пострадали сред служителите в посолството. По сградата му има минимални щети – счупени прозорци.
 

Взривът в Бейрут
БГНЕС


Съпругата и дъщерята на ливанския премиер Хасан Диаб са ранени при мощната експлозия в Бейрут. Това съобщи телевизионният канал Ал Арабия. Според него сред ранените има и няколко съветници на ръководителя на кабинета.

Нанесени са и щети на президентския дворец Баабда в ливанската столица. Взривната вълна е повредила множество сгради, включително руското и българското посолство.
Мощна експлозия избухна в района на морското пристанище Бейрут близо до ливанската военноморска база. Фасадите на няколко сгради, разположени в близост до пристанището, са срутени, жилищни сгради и офиси са повредени. Телевизионният канал съобщава за стотици ранени при експлозията, а по предварителни данни най-малко 10 души са загинали. Пожарът в пристанищната зона все още не е потушен.



Белият дом внимателно следи ситуацията около експлозията в ливанската столица. Това заяви пресслужбата на президента на САЩ Кейли Макинани на брифинг.

Генералният секретар на ливанската партия Катаеб, Низар Наджарян, е станал жертва на експлозията в Бейрут. Телевизионният канал Ал Арабия обяви това на своята страница в Twitter.

Партията е част от парламентарното мнозинство, коалицията „14 март“, противници на алианса воден от „Хизбула“ и Свободното патриотично движение.

БГНЕС