Сараевската полиция издирва заподозрените за убийство на местен жител мигранти
Сараевската полиция издирва заподозрените за убийство на местен жител мигранти / IStock
Убийството на 36-годишния Ясмин Берович при сблъсък с мигранти провокира граждански протест в сараевския квартал Отес, съобщава електронното издание на македонския вестник „Слободен печат“.

Гражданите изискаха незабавна реакция от компетентните институции, предимно от Министерството на вътрешните работи на БиХ, полицията и други държавни органи, отговарящи за мигрантската криза в страната.

Медиите в Сараево цитираха граждани, които признават, че не пускат децата си навън, защото се страхуват за тяхната безопасност. „Полицията не може сама да реши този проблем. Те ги събират, отвеждат ги в Приемния център Ушивак и след два часа мигрантите се връщат в Илиджа“, казва жител на босненската столица.

На протеста се появиха и представители на определени политически партии. От вчера полицията в кантон Сараево издирва няколко заподозрени в убийството на Берович.

Медиите в Сараево пишат, че мигрантите са създавали проблеми в бар в града. След като са ги изгонили от заведението, са избухнали сблъсъци с местните жители, при които Берович е бил убит, а други двама души са били ранени.

Източник: „Фокус“