/ iStock/Getty Images
Забраната за несъществени пътувания през границата е удължавана три пъти досега
Мексико предложи на САЩ да бъде удължена забраната за несъществени пътувания през общата им сухопътна граница с още 30 дни заради ситуацията с коронавируса, заяви мексиканското външно министерство, цитирано от Ройтерс и ДПА.

Мексико изпревари Италия по брой починали от Covid-19

Според предложението, мярката трябва да остане в сила до 21 август съгласно същите условия, които бяха договорени, когато тя започна да бъде прилагана на 21 март, каза министерството.

Забраната за несъществени пътувания през границата е удължавана три пъти досега. Последно се предвиждаше тя да приключи на 21 юли. Регионът на Америките е в центъра на пандемията. САЩ са на първо място в света с над 3 милиона случая на коронавирус, а Мексико е с над 304 000.

САЩ с нови 63 000 случая на COVID-19 за 24 часа

Канада и САЩ също са напът да удължат споразумението си за забрана на несъществените пътувания през общата им граница до 21 август, заяви източник, цитиран от Асошиейтед прес.

Повечето канадци се страхуват от повторно отваряне на границата, като се има предвид, че САЩ са държавата с най-много заразявания и смъртни случаи от коронавирус в света, а ситуацията в Канада се подобрява.
БТА