/ / iStock/Getty Images
Лейбъристката партия във Великобритания заяви, че е преживяла "добре организирана и мащабна кибератака" срещу своите дигитални платформи, съобщава Ивнинг Стандарт.

Според Лейбъристката партия, атаките срещу нейните платформи са се провалили поради „здрави системи за сигурност“.

Клинтън: Срамно е, че Великобритания не публикува доклада за руската намеса

"Преживяхме добре организирана и мащабна кибератака върху дигиталните си платформи. Ние предприехме бързи действия и тези опити се провалиха поради нашите надеждни системи за сигурност. Целостта на всички наши платформи беше запазена и сме сигурни, че не е имало пробив в данните", заяви говорителят на лейбъристите.

Борис Джонсън отказва алкохола до излизането на Великобритания от ЕС

В резултат на атаката предизборните кампании на партията преди парламентарните избори първоначално бяха "забавени", но след това тръгнаха "на пълни обороти", съобщи говорителят.

Кралското семейство и Борис Джонсън се събраха в „Роял Албърт Хол” (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Съобщихме за проблема пред Националния център за киберсигурност", заяви още той.

На 17 октомври Лондон и Брюксел най-накрая постигнаха нова сделка за Брекзит след продължителни преговори. Новият проект за Брекзит отхвърля противоречивия ирландски бекстоп, който беше основният източник на безпокойство за противниците на предишното споразумение за развод. Сделката обаче бе посрещната със силна съпротива в парламента на Обединеното кралство, което предизвика решение за провеждане на парламентарни избори на 12 декември.

Сега излизането на Великобритания от блока е планирано за 31 януари. 
БГНЕС