/ iStock/Getty Images
Световната верига за бързо хранене Макдоналдс съобщи, че от днес преустановява изцяло работата си в Сингапур за две седмици, след като седем нейни служители там са дали положителен тест за коронавируса, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

В пост във Фейсбук компанията уведомява, че е решила да последва съвета на здравното министерство да затвори заведенията си до 4 май, когато в Сингапур изтича срокът на частичните ограничителни мерки, въведени превантивно за борба срещу епидемията от Ковид-19. Фирмата подчерта, че през този период ще продължи да изплаща заплатите на 10-те хиляди служители в своите над 135 заведения в този град-държава.

След като вчера министерството на здравеопазването на Сингапур съобщи за най-голямото увеличение на новите случаи за денонощие, регистрирано в Югоизточна Азия - 942, днес бяха потвърдени 596 нови инфекции, с което общият брой на случаите достигна 6588. Огромното мнозинство от новите заразени са мигранти, живеещи в общежития, а 25-има са постоянни жители, предаде Ройтерс. /