/ БГНЕС
Украинските власти продължават своя курс към русофобия, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Така той коментира прозвучалите от Киев обвинения срещу тайните служби на Русия, че са замесени в убийството на руския журналист Аркадий Бабченко вчера в столицата на Украйна, предаде ТАСС.

БГНЕС

"Поредната трагедия в Киев - Аркадий Бабченко бе убит във входа на собствения си блок и ето вече премиерът на украинското правителство Володимир Гройсман заявява, че са го направили руските спецслужби", каза Лавров на международен експертен форум в Москва.

Руски журналист беше застрелян в Киев

По думите му тази мода в международните работи е твърде печална. „Мнозина обаче я следват - примерно украинците, радващи се на пълна безнаказаност от страна на западните си покровители. Те обаче изцяло пренебрегват съветите на същите си западни покровители как да слагат ред в собствената си къща", добави руският външен министър.

Замесена ли е Русия в убийството на журналист в Киев? (ВИДЕО/СНИМКИ)

Руският журналисти и писател, яростен критик на Кремъл Аркадий Бабченко бе застрелян снощи в Киев, където живееше в доброволно изгнание.

БГНЕС

Бабченко казваше, че е заплашван заради това, че е разобличил ролята на Русия в конфликта в Източна Украйна. Украински политици обвиниха Русия, че е замесена в убийството.
БТА