В Германия бе разкрит ислямист в мигрантската служба на страната
В Германия бе разкрит ислямист в мигрантската служба на страната / IStock
Германското правителство потвърди, че заподозрян ислямист работи в миграционната служба на страната, предаде ДПА. Министерството на вътрешните работи направи разкритието в рамките на по-широко разследване на порядките в агенцията по искане на парламентарната група на партия "Левите".

Започна делото срещу иракски мигрант за изнасилването и убийството на 14-годишно момиче

Федералното правителство е наясно за случай на конкретен заподозрян, който има връзка с ислямисткия тероризъм. Въпросният човек работи за федералната служба по миграцията и бежанците, която отговаря за молбите за получаване на убежище, интеграцията и репатрирането, съобщи вътрешното министерство, на което е подчинена въпросната агенция.

Една трета от германците не биха искали да имат за съседи мигранти

Парламентарното разследване установило също, че бивш член на крайнодясната Националдемократическа партия на Германия е бил уволнен от миграционната служба, след като привлякъл внимание към себе си през 2017 г.

Според доклада служителят поствал в социални мрежи изявления, разкриващи ксенофобско отношение и враждебност към кандидатите за убежище, и правел презрителни коментари за еврейските жертви на нацистите. Той е работил за кратко в агенцията и отговарял за качеството на езикови курсове, без да е взимал решения, свързани с предоставянето на убежище.

Източник: БТА