/ getty images
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин планира да се ваксинира срещу новия коронавирус. Това обяви неговият прессекретар Дмитрий Песков в ефира на телевизионния канал „Россия 1", съобщава изданието РБК.

„Той каза, че ще се ваксинира, че е взел такова решение и чака да приключат всички формалности“, поясни Песков.

Съгласно думите на говорителя на Кремъл, държавният глава „в обозримо бъдеще" сам ще обяви решението си относно ваксинацията срещу COVID-19.

Песков предложи да се остави темата за президентската дъщеря, която се присъедини към групата доброволци, тествали ваксината, като каза, че „това все още е личното жизнено пространство на Путин“. Говорителят на Кремъл добави, че Путин е споделил за решението на дъщеря си, за да демонстрира степента на доверие в руската ваксина и нейната надеждност.

Обявявайки регистрацията на руската ваксина срещу COVID-19 – „Спутник V“, през август, Путин заяви, че една от дъщерите му е била ваксинирана с лекарството. Той отбеляза, че по този начин тя „участва в експеримента“.

По време на голямата пресконференция на 17 декември Путин беше попитан дали се е ваксинирал. Държавният глава на Русия отговори, че все още не е, тъй като по това време употребата на ваксината не е била одобрена за неговата възрастова категория. Путин е на 68 години, припомнят от редакцията.
Агенция "Фокус"