Алексей Навални
Алексей Навални / БГНЕС
Основният руски опозиционер страда от "мания за преследване", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, ден след като Алексей Навални публикува текста на свой разговор, който изглежда замесва руските служби за сигурност в отравянето му, предадоха световните агенции.

"Позволявам си да изразя лично мнение - болният очевидно проявява мания за преследване и някои симптоми на мания за величие", заяви пред журналисти Песков, цитиран от Франс прес.

Песков подчерта, че нито Кремъл, нито някой друг може еднозначно да говори за каквото и да било отравяне (на Навални), предаде ТАСС. Той допълни, че за съжаление руската страна няма възможност да получи нужната информация по случая от медиците, които работят в лабораториите в Берлин, в Швеция и във Франция.

Москва отвърна на ЕС за Алексей Навални, обяви контрасанкции

Той съобщи, че в Кремъл не са гледали видео разследването на блогъра Навални за предполагаемото му отравяне, защото администрацията на президента си има достатъчно друга работа.

Говорителят на Кремъл изтъкна още, че новите санкции на САЩ срещу Русия са още един враждебен акт на отиващата си администрация на президента Доналд Тръмп и ще навредят допълнително на вече лошите връзки между Москва и Вашингтон, предаде Ройтерс. По думите на Песков всеки такъв удар отдалечава от момента на нормализиране на двустранните отношения .
БТА