/ ThinkStock/Getty Images
Докато текат изборите във Франция, медиите в страната се вълнуват все повече от бъдещата си първа дама и любовния живот на политиците. На изборите се явяват 11 кандидати, фаворитите са четирима: републиканецът Франсоа Фийон,  центристът Еманюел Макрон, крайнодясната Марин льо Пен и крайнолевият Жан-Люк Меланшон. Центристът Макрон и крайнодясната лидерка Льо Пен водят в социологическите проучвания с 22 до 23,5 процента. Именно любовния живот на Макрон обаче го вкарва все по-често на кориците на фреските всекидневници.

Всички кандидати за президент на Франция гласуваха (СНИМКИ)

Френските медии обръщат голямо внимание не само на политическите рейтинги на своите политици, но и на любовните афери. Често пъти двете класации дори вървят ръка за ръка, пишат анализаторите. Елисейският дворец е на път да приеме поредната си атрактивна двойка, в лицето на кандидат- президентът Емануел Макрон и законната му половинка Брижит Троньо. Ако 39-годишният центрист бъде избран, той ще бъде най-младият държавен глава на Франция след Наполеон Бонапарт. Макрон е женен за Брижит Троньо, негова учителка от гимназията.

БГНЕС

Разликата от 24 години във възрастта между двамата стана обект на множество публикации в булевардните издания и през февруари той трябваше публично да отхвърля слуховете, че има извънбрачна гей връзка. Историята нямаше да бъде толкова любопитна, ако не бяха 24-те години разлика в полза на Бриджит -  гимназиална учителка по литература на своя любим. Срещат се, когато той е скандално млад - само на 16 г, а тя на 40, омъжена и с три деца, като най-големият й син е по-голям от Макрон, а втория е негов набор. Двамата започват връзка едва когато Еманюел навършва 18 години. Малко след това заминава да учи в Париж. Въпреки това обаче любовта му към учителката по литератруа е по-силна от разстоянието и така те узаконяват своята връзка през 2007 година. Тогава е на 30, а тя – на 54. И до сега тя остава сред най-обсъжданите двойки във френския политически елит.

БГНЕС

Далеч по-скучен е животът на опонетът на Макрон  - крайносдясната Марин льо Пен. За нея се знае, че има сравнително спокойно семеейство със съпруга й Луи Алио.

Френските медиии отчитат и връзката между скучния любовен живот на настоящия президент Франсоа Оланд и рекортно ниската му попуярност в страната.