/ ThinkStock/Getty Images
Китайският президент Си Цзинпин проведе "изключително продуктивен" телефонен разговор с президента на САЩ Доналд Тръмп по търговски и други въпроси, предаде Асошиейтед прес, като се позова на съобщение от днес на китайското външно министерство.

Тръмп обвини Китай, че опитва да се меси в американските избори за Конгрес

Двамата лидери се споразумяха да "засилят икономическото сътрудничество", заяви говорителят на министерството Лу Кан, без да дава подробности дали има напредък по въпроса с търговския спор между двете страни.

Тръмп написа по-рано в Туитър, че той и Си са провели "много добър" разговор.
"Съгласен съм, този телефонен разговор бе изключително позитивен", посочи говорителят Лу на пресконференция. Тръмп заяви, че ще разговаря със Си на срещата на Г-20 този месец в Аржентина.

Китай отхвърли като обвиненията на Тръмп, нарече ги необосновани

"И двамата лидери смятат китайско-американските и икономическите отношения за много важни. Президентът Си подчерта също така, че търговията между Китай и САЩ от дълго време служи за стабилизиращ фактор на отношенията между двете страни", отбеляза Лу Кан и добави, че Доналд Тръмп и Си Цзинпин са изразили съгласие, че търговският спор трябва да бъде решен с много преговори. 
БТА