/ iStock/Getty Images
В Китай са регистрирани 20 нови заразени с коронавируса за последното денонощие, от които 12 са внесени от чужбина, както и 19 безсимптомни носители на инфекцията, като 17 от тях също са внесени отвън, съобщиха здравните власти в страната, цитирани от ТАСС. Смъртни случаи за денонощието не са регистрирани, а 12 души са изписани от болница.

Столичните власти призоваха хората да не напускат Пекин по време на празниците за лунната Нова година през февруари, като за целта още от миналата седвмица бяха въведени някои нови ограничения след разкриването на няколко нови случая на коронавирус.

Оттам тръгна коронавирусът: Как живеят в Ухан днес?

Извършва се ограничено тестуване районите и предприятията, където са открити тези случаи. Властите в североизточния град Далян съобщиха, че са тестирали над 4,75 млн. души за вируса, след като там този месец бяха открити 24-ма заразени. Затворени са училища и всички публични учреждения в пет района на града.

Усложнява се ситуацията в Хонконг, където за последното денонощие са регистрирани 59 новозаразени. От тях 53 са вътрешно предадени инфекции, от които 26 са с неизвестен произход.
БТА