Километрични опашки от тирове на турско-българските гранични пунктове. 11-километрова опашка от тирове има на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево в посока към България.

На другия ГКПП Хамзабейли/Лесово на турско-българската граница опашката е около 16 км. Поради натрупването не е останало свободно място на паркингите, отбелязва турската частна телевизия НТВ.

Турция връчи дипломатическа нота на България заради проверките на границата

Шофьори се оплакват, че от три дни чакат на границата, за да преминат в България. Те обясняват забавянето с липса на достатъчно персонал на митницата на Капитан Андреево. Според цитиран от телевизията шофьор на ТИР обработването на един камион преди преминаване на границата трае най-малко час и половина.

Протест срещу изборния туризъм блокира магистрала „Марица” (ВИДЕО)

Преди това турски медии съобщиха, че от митницата на Капитан Андреево са задържали над 10 часа автобусите с пътници от Турция към България. Според пътниците забавянето на границата е имало за цел да им попречи да гласуват на втория тур от президентските избори в България. Както посочи сайтът Хабер 3, кризата с автобусите на българската граница се е разрешила след намесата на генералния консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.
БТА