Карзай: Афганистан и Великобритания се сблъскват с една и съща болест
Карзай: Афганистан и Великобритания се сблъскват с една и съща болест / снимкa: БГНЕС

Президентът на Афганистан Хамид Карзай заяви в статия за в. "Таймс", че неговата страна и Великобритания се сблъскват с една и съща болест - агресивния екстремизъм", съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Хамид Карзай отправи благодарности за подкрепата, която британците оказват на Афганистан. Днес той трябва да се срещне с американския президент Джордж Буш, който пристигна на неочаквано посещение в Кабул.

В статията, която бе публикувана три дни след смъртта на трима британски войници в Афганистан, Карзай изказва дълбоката си благодарност за присъствието на британската армия в неговата страна. След скорошната изненадваща визита на премиера на Великобритания Гордън Браун в Афганистан, Карзай помоли британците да не се противопоставят на изпращането на още части в Афганистан. "Аз ви моля да продължите своята подкрепа в момент, когато моята страна се бори с болест, която не само е заразила афганистанските земи, но и голяма част от региона - насилието, подхранено от безмилостен религиозен екстремизъм", заявява той в материала, публикуван в "Таймс".