В търсене на аржентинската подводница
В търсене на аржентинската подводница / БГНЕС
Анализите на "хидроакустичната аномалия", засечена в района, където се е намирала аржентинската подводница "Сан Хуан" в деня на изчезването си, е с характеристиките на експлозия, съобщи аржентинският военноморски флот, цитиран от Франс прес.

Издирването на аржентинската подводница достигна критична фаза
 
Съобщиха ни за "анормално, кратко, мощно явление с неядрен произход, съответстващо на експлозия", заяви пред журналисти говорителят на флота Енрике Балби.
 
Няма признаци експлозията да е свързана с нападение, отбеляза говорителят, цитиран от Асошиейтед прес.

Подводница изчезна край аржентинския бряг
 
Балби каза, че информацията, подсказваща експлозия, е подадена от два източника - американските военни и базираната във Виена Международна агенция за атомна енергия (МААЕ), която следи сеизмичната активност по света за признаци на ядрени опити, отбелязва в. "Ню Йорк таймс".
 
Аржентинската подводница не е въоръжена с ядрени оръжия и експлозията не може да е свързана с ядрено оръжие, подчерта Балби.

Мистерия: Необичаен шум под водата засечен при изчезването на аржентинската подводница
 
Връзката с дизелово-електрическата подводница "Сан Хуан" и нейния 44-членен екипаж прекъсна на 15 ноември, припомня ТАСС.
 
По-рано лейтенантът от американските ВМС Лили Хинз каза че необичайният шум, засечен под водата, не може да се свърже с морски обитатели или други звуци с естествен произход в океана. Не е било кит и не е обичаен звук, каза Хинз.
БТА