Изписаха Хилари Клинтън от болницата в Ню Йорк
Изписаха Хилари Клинтън от болницата в Ню Йорк / снимка: Reuters

Американският държавен секретар Хилари Клинтън, която бе хоспитализирана от неделя за лечение на тромб в главата, беше изписана от болницата в Ню Йорк.

Си Ен Ен разпространи кадри как Клинтън напуска болницата, придружена от съпруга си Бил и дъщеря им Челси.

Държавният департамент отказа да коментира дали Хилари Клинтън е изписана окончателно от лечебното заведение, отбелязва БГНЕС. "Тя говори редовно по телефона със свои сътрудници и е много активна по телефона с нас", каза по-рано говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд.

Лекарите се опитват да предизвикат резорбиране на кръвен съсирек в кръвоносен съд между мозъка и черепа, като са й предписани антикоагуланти. Те считат, че Клинтън ще се възстанови напълно.

На 9 декември най-близкият сътрудник на Клинтън Филип Рейнс съобщи, че стомашен вирус е принудил Клинтън да отмени пътуването си в Северна Африка. Седмица по-късно - на 15 декември, той и лекарите й, съобщиха за "сътресение на мозъка", след лек "припадък" в резултат на "силно обезводняване". В крайна сметка в неделя при контролен преглед бе открит тромб във вена между мозъка и черепа зад дясното ухо.