/ iStock/Getty Images
Южна Корея регистрира днес най-големия брой на случаи на коронавирус от месец насам, в резултат на появата на огнище на зараза в квартал с нощни клубове в Сеул, предаде Франс прес.

Страната, която през февруари беше едно от най-големите огнища на пандемията в света, е смятана за модел в борбата срещу вируса, отбелязва агенцията.

Учени: Не можете да се заразите с коронавируса повторно

Животът започваше да възобновява нормалния си ритъм от една седмица, но този уикенд Сеул, съседната провинция Кьонги-до и близкият град Инчон наредиха затварянето на клубове и барове, опасявайки се от втора вълна от заразяване.

Днес Южна Корея съобщи за 35 нови случая, с което общият брой на заразените в страната достигна 10 909, според корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Български учени разработват хиперимунен серум за борба с COVID-19

Кметът на Сеул съобщи в Туитър, че до днес сутринта са установени 85 заразени, които са контактували с 29-годишен мъж, дал положителна проба за коронавирус, след като в началото на май посетил пет нощни заведения в квартал Итеуон. Столичните власти призоваха всички, които са посещавали квартала през последните две седмици, да си направят тестове. Здравните власти се опитват да открият "хиляди хора", посещавали въпросните нощни заведения.
БТА