Италиански лекар, считан за герой в борбата с пандемията, е подозиран в убийството на пациенти
Италиански лекар, считан за герой в борбата с пандемията, е подозиран в убийството на пациенти / iStock/Getty Images
В Италия лекарят от град Монтикяри Карло Моска е заподозрян в убийството на пациенти с коронавирус, за да освободи леглата им за други болни.

Според разследването лекарят специално е инжектирал пациенти с COVID-19 с лекарство, което причинява респираторни проблеми. В резултат на неговите действия двама пациенти са починали. В един случай аутопсията разкрива наличието на лекарство в тъканите и органите на пациент, което може да причини смъртта му, ако дозата бъде нарушена, съобщава Brescia Today.

La Repubblica пише, че по време на епидемията, бушуваща в Италия, Моска буквално е бил в челните редици на борбата срещу коронавирусната инфекция. Самият лекар каза, че „всяка смяна е била борба за спасяване на възможно най-много животи“.

Обвинението в убийство на поне двама пациенти, изтъкнато от прокурорите в Бреша, може да обърне историята на героичната борба на лекаря срещу пандемията.

Все още не са ясни мотивите за убийството на пациенти с коронавирус от Карло Моска. Кореспонденцията на болничните сестри беше приложена към делото, в което те подозираха лекаря в убийството на пациенти, за да освободи легла в лечебно заведение. В същото време в разговорите помежду си те го наричат „луд“.

В момента Моска е под домашен арест и очаква процес в съда.

Превод и редакция: DarikNews