/ БГНЕС/ЕРА
Френската полиция е задържала ислямски проповедник в парижкото предградие Пантен в рамките на разследването на вчерашното убийство на учител по история от 18-годишен младеж от чеченски произход, роден в Москва. Това съобщи днес телевизия Ел Се И (LCI), цитирана от ТАСС. Така задържаните по случая стават десет. 

Елементите от разследването за ислямистки терористичен атентат срещу френски учител, обезглавен вчера близо до Париж от бежанец разкриват съществуването на отмъстителна кампания в социалните мрежи срещу преподавателя, защото показал карикатури на пророка Мохамед на учениците си, съобщи Франс прес.  

Прокурорът за борба с тероризма Жан-Франсоа Рикар представи някои подробности от убийството, ужасило Франция. 47-годишният Самюел Пати се прибирал вчера у дома при съпругата и децата си, когато бил нападнат с нож от Абдулах Абуезидович А., който после поел отговорност за убийството в Туитър. Посолството на Русия във Франция отхвърли всякакви отношения с нападателя, който живеел от 12 години във Франция.
Сред арестуваните са близки на извършителя, както и бащата на ученичка, който призовал в социалните мрежи за отмъщение срещу учителя.
БТА